image
Sursa foto: europe1.fr

Misiunea FMI și-a încheiat vizita la Chișinău:„Apreciem acțiunile ferme ale autorităților în avansarea reformelor”

„Apreciem acțiunile ferme ale autorităților de readucere a programului susținut de FMI pe făgașul normalității și avansarea reformelor”. Este declarația șefului misiunii Fondului Monetar Internațional, Ruben Atoyan, care s-a aflat la Chișinău în perioada 2 - 8 octombrie.

„Pe parcursul ultimei săptămâni, am avut discuții constructive referitor la evoluțiile economice recente și politicile promovate pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale. În acest context, experții FMI au inițiat discuții referitor la bugetul pentru anul 2020, ce țin de prioritățile politicilor și finanțare”, a menționat Ruben Atoyan.

„Discuțiile privind măsurile și reformele menite să contribuie la realizarea pachetului de politici bugetar-fiscale pentru anul 2020 vor continua în perioada ce urmează, inclusiv în timpul ședințelor anuale comune ale Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional, la Washington”, a adăugat șeful misiunii FMI.

Programul de creditare pe trei ani, susținut de FMI prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanţare extinsă (EFF), în valoare totală de circa 178,7 milioane dolari SUA, a fost aprobat la 7 noiembrie 2016 și are ca scop sprijinirea programului de reforme financiare și economice al autorităților Moldovei.

Citeşte mai mult despre

FMI

Noutăţile partenerilor

comentarii: