image
Sursa foto: Getty Images

Șeful FIFA și-a pus iar "lumea-n cap". Cupa Mondială în zonă de război?

După ce s-a contrat cu președintele UEFA, Gianni Infantino propune o nouă idee surprinzătoare privind organizarea Cupei Mondiale. Șeful FIFA susține, nici mai mult, nici mai puțin, că o Cupă Mondială ar putea avea loc, pe viitor, într-o zonă de război care e recunoscută pentru conflictele armate de acolo.

"De ce să nu visăm la o Cupă Mondială în Israel sau în țările vecine? Odată cu Acordul Abrahham, de ce nu am face-o aici, în Israel, alături de vecinii săi din Orientul Mijlociu și cu Palesina?", a fost declarația surprinzătoare a lui Infantino.

Totodată, șeful de la FIFA a comparat Cupa Mondială cu Super Bowl.

"Super Bowl se joacă în fiecare an. De ce să nu fie o Cupă Mondială la doi ani?", a spus Infantino.

Comparația aleasă de președintele FIFA este însă inoportună, pentru că Super Bowl este o competiție destinată doar echipelor din SUA, din fotbalul american. De cealaltă parte, Cupa Mondială la fotbal se adresează naționalelor de pe întreaga planetă. Așa că nu are nicio legătură.

FIFA derulează un studiu de fezabilitate privind aspectele practice ale organizării unei Cupe Mondiale bienale, începând din 2028. UEFA a manifestat "grave îngrijorări" în legătură cu proiectul disputării Cupei Mondiale la fiecare doi ani, iar mesajul preşedintelui Aleksander Ceferin a fost ferm.

După Cupa Mondială din Qatar, în iarna anului 2022, ediţia din 2026 va avea loc în Statele Unite, Canada şi Mexic, cu 48 de naţiuni participante pentru prima dată.

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că nu este loc în calendarul competitional pentru o astfel de schimbare, pentru că ''mai mult nu înseamnă neapărat şi mai bine''.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: