image
Sursa foto: jurnal.md

Plahotniuc, în ajunul sosirii a trei oficiali străini de rang înalt: „Sunt țări care nu doresc stabilitate în RM”

Există țări care nu-și doresc stabilitate în Republica Moldova, acuză liderul PD, Vladimir Plahotniuc, cu doar o zi înainte de sosirea, la Chișinău, a unor emisari importanți din SUA, UE și Rusia.

„Nu toți care vorbesc ne vor binele sau pot să ne facă binele mai bine decât am face-o noi singuri, aici, acasă. Ba mai mult ca atât, sunt țări, interese, cercuri, care nu-și doresc ca această situație politică să fie stabilă. Sau au interese, altele decât stabilitatea”, a declarat Plahotniuc astăzi, de pe scena unui concert organizat pentru organizația de tineret a PD, scrie Cotidianul.

Declarația este făcută cu 24 de ore înainte ca la Chișinău să ajungă Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Moldova, vicepremierul rus, Dmitri Kozak, și reprezentantul Departamentului de Stat american Brad Freden.

Precizăm că, la sfârșitul acestei săptămâni, PD a lansat o invitație către PSRM pentru discuții privind formarea unei coaliții parlamentare.

Iar astăzi au apărut informații precum că PD pregătește o manifestație de amploare la Parlament, pe 5 iunie, când urmează să fie aduși 50.000 de oameni care să înconjoare Parlamentul și să forțeze deputații să-l voteze pe șeful PD, Vladimir Plahotniuc, în funcția de prim-ministru.

Recent, PD a bronat Piața Marii Adunări Naționale pentru 5 zile, începând cu 5 iunie și până pe 9 iunie, sub pretextul întâlnirilor cu electoratul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: