image
Sursa foto: Jurnal.md

Doi moldoveni au vrut să ajungă în Marea Britanie cu bagajele ticsite cu țigări; Planurile, deconspirate

Doi conaționali au rămas fără bagaje după ce în timpul procedurii de scanare prin intermediul tehnicii cu raze X, s-a descoperit 610 pachete cu țigări diverse mărci cu timbru de acciz a Republicii Moldova. Polițiștii de frontieră în comun cu angajații Serviciului Vamal din Aeroportul Internațional Chișinău au întocmit proces-verbal de constatare și documentare pe numele a două persoane.

Ambele cazuri au fost înregistrate pe data 17 noiembrie, iar produsele de tutungerie urmau să ajungă în Marea Britanie cu rute diferite.

În primul caz este documentată o locuitoare a satului Rădeni, raionul Strășeni, în vârstă de 25 de ani. Aceasta a fost „invitată” pentru efectuarea controlului suplimentar după ce s-a depistat 410 de pachete cu țigări, care erau aranjate în geantă personală.

Alte patru mii de țigarete aparțineau unui conațional cu dublă cetățenie, în vârstă de 28 de ani. Acesta, originar din orașul Dubăsari s-a apropiat la linia de control pentru formalitățile de rigoare, ca ulterior să fie audiat pe marginea celor depistate.

Persoanele s-au eschivat de a oferi detalii. Totuși ei vor fi sancționați conform legislației în vigoare pentru faptele lor. În prezent, toate cercetările sunt întreprinse de către angajații Serviciului Vamal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: