image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Se coace al doilea sezon al filmului „Italia, Patria Nostra!”; Scene vii de pe platoul de filmare // FOTOREPORTAJ

Frosea nu avea de unde să știe că joi, pe străzile satului său natal, Trușeni, se vor filma probele pentru sezonul doi al filmului „Italia, Patria Nostra”, care urmează să înceapă la toamnă. Că dacă ar fi știut cu cine va avea onoarea să se întâlnească, precis că n-ar fi ieșit nepregătită din casă. S-ar fi chitit și ar fi pornit pe ulițele satului olecuță mai șarmant, că poate ar fi avut și ea norocul s-o prindă cameramanul într-un cadru. Echipa de filmare a Jurnal TV a surprins-o însă altfel, pe ulița principală a Trușeniului, satul de baștină a scenaristului Constantin Cheianu.

Cu picioarele desfăcute ca să nu-și piardă echilibrul, Frosea a rămas pentru o clipă cu gura căscată și ochii bulbucați ațintiți spre chipul actorului Petru Oistric. Acesta, în pantaloni roz la modă și cu galoși pe care o uitat să-i lepede acasă, nu avu timp s-o privească la rândul său pe Frosea.

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Feodor Feodorovici era preocupat de nevoile sale: se opri pentru o clipă s-o întrebe pe-o vecină dacă nu are olecuță de botcală, că tare îl mai pălise pofta de plăcinte. Descoperind cameramanul cu obiectivul ațintit spre bărbatul care căuta botcală, Frosea realiză pe cine are în față și că, de fapt, acolo se turna filmul „Italia, Patria Nostra”.

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

- Uiti, faaa! Uiti, uiti! Aista-i acela din kino!, strigă Frosea impresionată spre colega sa, arătând cu degetul insistent către Feodor Feodorovici. Și fiindcă uimirea o înțepeni pe loc, exclamând în continuare cu degetul spre Oistric, rușinată, companioana sa fu nevoită s-o tragă de mânecă spre unde porniră.

Nici mătușa Tamara, tiza vânzătoarei care vinde la magazinul lui Gică, acolo unde se îndrepta ea de fapt, nu avea de unde să știe că Trușeniul ei se transformase de câteva zile în Hollywood. Nici ea, atunci când a ajuns la intersecție, nu pricepu că mulțimea adunată pe drum, la câțiva metri de intersecție, participa de fapt la o scenă dintr-un film. Se opri nedumerită, timp de mai multe minute, și încerca să înțeleagă ce se întâmplă în centrul gloatei celea.

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Și parcă s-ar fi dus femeia mai departe-n drumul ei, dar grija pentru oamenii din sat o chema la datorie: - Fată-hăi, da ce se întâmplă acolo? Se ucide omul cu fimeia?

Răspunsul neașteptat o făcu pe mătușa Tamara să-și ducă mâna la piept, să-și facă cruce:

- Ptiu, Doamne, da nie iaca ci ni s-o năzărit!, zise bătrâna și plecă în drumul ei.

Nici băieții cu mașina cea bengoasă nu aveau de unde ști că la Trușeni au început filmările din nou. Dar, când au aflat de la Beton, care ținea piept circulației de fiecare dată când camera era în acțiune, au coborât din mașină să dea mâna prietenește cu Feodor Feodorovici.

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Tot satul lui Cheianu era în așteptarea celui de-al doilea sezon! Și ca să fie siguri, din auzite unul de la altul, au pornit cu toții în acea zi pe strada principală, să se convingă personal că echipa de la Jurnal TV a reluat filmarea probelor pentru sezonul doi al filmului vieții lor, „Italia, Patria Nostra”!

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

(P.S.: Toate scenele descrise mai sus s-au întâmplat pe bune în prima zi de probe a sezonului doi.)

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Producătorul serialului „Italia, Patria Nostra”, Ana Danilescu:

„Italia, Patria nostra este primul serial TV de comedie din Republica Moldova, dedicat realităților și mentalităților din satul moldovenesc contemporan. Pornind de la tema relației dintre moldovenii plecați în străinătate la muncă și cei rămași acasă, serialul tratează moravurile și apucăturile oamenilor cu mult umor și simpatie. Iar noul sezon vine cu personaje noi, dar și cu suspans. Fanii serialului vor avea parte de episoade cu multă acțiune, pline de cotituri și de tensiune.”

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Actrița Diana Decuseara-Onica (Lucica):

„Pentru mine a fost o bombă când m-a sunat producătoarea filmului, Ana Danilescu, și mi-a spus că reluăm filmările. Astăzi, am repetat episodul întâi. Feodor Feodorovici e în căutare de drojdie. Mi-am învățat textul cu mare drag, am ales ținutele cu cea mai mare plăcere. Nu știu dacă am așteptat o altă zi mai mult ca pe aceasta. Trebuie să spargem o farfurie ca să avem noroc”.

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Actorul Valentin Munteanu (Valerică):

„Să știți că am sărit în sus de bucurie când am auzit că reluăm filmările filmului „Italia, Patria Nostra”, partea a doua. Toți ai mei din casă au fost nespuși de bucuroși. Vom veni pentru telespectatorii noștri cu un serial extraordinar, pe care țara întreagă îl așteaptă. Astăzi, prima zi pe platou, au fost filmate niște duble extraordinare, am arătat ce știm noi mai bine să facem. Vreau să le spun telespectatorilor că pregătim pentru dumneavoastră o surpriză cu totul inedită și n-o să vă dezamăgim nici în partea a doua. Să știți că Valeric nu vorbește mult, Valeric acționează!”

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Actrița Ana Tkacenko (Tamara):

„Am avut emoții de ieri, mă pregăteam moral, mai ales că sunt pe platou alături de doi mari actori, Igor Caras și Petru Oistric, emoțiile mi-au fost duble. Sunt fericită că am ieșit din casă, că facem ceva, că s-a spart gheața în această pandemie. Actorii muncesc, telespectatorii nu au răbdare să vadă sezonul al doilea. Unde mergeam, toată lumea mă întreba când o să mai fie, dar eu nu știam ce să le răspund. Ei, acum am un răspuns pozitiv și care o să-i bucure pe toți. Ne așteaptă o continuitate a ce a început în primul sezon, Tamara deja își dezvoltă relațiile de prietenie cu patronul magazinului unde lucrează, după care avem o zi de bronz cu prietenele și cumătra Lucica. Sunt niște cazuri adevărate, dintr-un mic sat de oameni gospodari. Actorul principal, Feodor Feodorovici, nu găsește o botcală ca să-și împlinească pofta de plăcinte. Sunt cazuri de viață, foarte bine creionate de scenaristul Constantin Cheianu. Uitați-vă la Jurnal TV, pentru că vă așteaptă multe momente interesante!”

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Actorul Igor Caras (Gicu):

„Sunt foarte bucuros să mă întâlnesc cu toată echipa, în special cu eroul principal, Feodor Feodorovici, prietenul meu Petru Oistric. Aștept și întâlnirea cu spectatorii. Pe timp de pandemie, noi riscăm să facem acest film frumos pentru dragii noștri spectatori. Vă așteptăm să vedeți sezonul doi! Astăzi am filmat alături de o talentată actriță, Ana Tkacenko, chiar în prăvălia mea. Dragi telespectatori, vă iubim! Nu știu cât de dor vi s-a făcut vouă de noi, dar nouă să știți că da!”

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Urmăriți din toamnă sezonul doi al primului serial de comedie marca Jurnal TV - „Italia, Patria Nostra”. Echipa de creație este aleasă pe sprânceană: scenariul îl scrie Constantin Cheianu, regia o face Pavel Nasalciuc, iar de producție e responsabilă Ana Danilescu.

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Italia Patria NostraItalia Patria Nostra

Serialul „Italia, Patria Nostra” este produs de JurnalTV.md în consorțiu cu Pascaru Production Production, cu suportul IREX în Moldova și U.S. Embassy Moldova.

În curând sezonul II la “Italia, Patria Nostra”!

Așteptați un nou sezon de “Italia, Patria Nostra”? Avem noutăți bune și asta pentru că echipa JurnalTV.md a început pregătirile pentru un nou sezon! Fiodor Fiodorovici va dus dorul și ne-a permis să surprindem câteva secvențe din culise! Posted by Italia, Patria Nostra on Tuesday, 14 July 2020

Valerică și Lucica vă salută! Din noul sezon îi puteți revedea pe actorii îndrăgiți, Valentin Munteanu și Diana Decuseara-Onica. 📌 Emisiunea este produsă de JurnalTV.md în consorțiu cu Pascaru Production Production cu suportul IREX în Moldova și U.S. Embassy Moldova. Posted by Italia, Patria Nostra on Thursday, 16 July 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: