image
Sursa foto: jurnal.md

Alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei au început cu scandal: Mai multe persoane ar fi participat organizat la vot

UPDATE// Mai multe persoane au fost acuzate de participare organizată la vot în circumscripția uninominală Bugeac, iar doi candidați din regiune s-au luat la ceartă. Circa 50 de persoane așteptau să voteze în apropierea Casei de Cultură a satului Bugeac. Vladimir Câssa, candidat din regiune, dar și susținătorii săi au declarat că aceștia nu locuiesc în satul Bugeac. Ei ar fi înregistrați temporar într-o clădire care aparține unui alt candidat din regiune, Alexandr Chendighelean.

Astăzi au loc alegeri ordinare în Adunarea Populară a Găgăuziei. Locuitorii Găgăuziei își vor alege deputații pentru un nou mandat de patru ani.

În total sunt 35 de circumscripții electorale uninominale. Pentru validarea alegerilor, în fiecare dintre circumscripții este necesară participarea a cel puțin 1/3 din alegători.

La urne sunt așteptați 114.210 votanți. Pentru primul tur al alegerilor în Adunarea Populară au fost tipărite 115.350 de buletine de vot. 108.307 sunt în limba rusă, 3.974 în limba găgăuză, iar 3.069 în limba română.

Alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei vor fi monitorizate de circa 80 de observatori naționali și în jur de 50 de observatori internaționali.

Noutăţile partenerilor

comentarii: