Barcelona spera să încheie sezonul neînvinsă pe plan intern. Catalanii au venit fără Messi la Levante, iar gazdele au dat un adevarat recital în primele 55 de minute. Emmanuel Boateng a fost eroul meciului și a devenit primul jucător care îşi trece în cont tripla împotriva Barcelonei în ultimii 13 ani, de la Forlan in 2005.

Macedoneanul Enis Bardhi a făcut, la rândul său, dubla și Barca a consemnat un record negativ, 5 goluri încasate în ceva mai mult de o repriză. Catalanii nu au mai primit atâtea goluri într-un meci oficial de 15 ani: în decembrie 2003, Malaga se impunea cu 5-1, în La Liga.

Echipa lui Valverde a încercat o revenire minune pe final de partidă. Coutinho a bifat, la rândul său, o triplă și i-a făcut pe catalani să spere că vor termina campionatul neînvinși, însă meciul s-a termiant cu victoria lui Levante.

Astfel, Levante devine prima echipă care învinge Barcelona după 400 de zile. Ultima care a reușit să bată Barca a fost Malaga, pe 8 aprilie 2017, în etapa a 31-a a sezonului trecut.