image
Sursa foto: 123rf.com

Pentru prima oară în istorie, un stat american decriminalizează ciupercile psihedelice

Denver va deveni primul oraș din SUA care va decriminaliza efectiv ciupercile care conțin psilocibină şi psilocină, cunoscute și ca „ciuperci magice".

Inițiativa 301 face ca uzul personal și posesia de ciuperci care conțin psilocibină în rândul persoanelor de peste 21 de ani să devină cele mai mici priorități posibile de aplicare a legii în Denver, notează vox.com.

De asemenea, se interzice orașului să cheltuiască resurse pentru a urmări penalizarea din punct de vedere legal al persoanelor care utilează sau dețin „ciuperci magice” în rândul persoanelor de peste 21 de ani. Inițiativa nu legalizează „ciupercile magice”; ele rămân ilegale în temeiul legii statului. Și nu schimbă legea cu privirea la distribuirea și vânzarea de ciuperci care conțin psilocibină, toate acestea fiind în continuare urmărite de poliție, scrie libertatea.ro.

Potrivit Washington Post, poliția din Denver a arestat circa 50 de persoane pe an în ultimii trei ani pentru posesia sau vânzarea de psilocibină, iar procurorii au acționat în doar 11 cazuri. Inițiativa 301 a fost votată miercuri și va fi certificată pe 16 mai, potrivit Denver Post. Psilocibina este un compus triptaminic psihedelic care se găseşte în aproape două sute de specii de ciuperci, de pe tot globul.

Aproape toate ciupercile care conţin psilocibină sunt ciuperci mici, brune sau cafenii, care pot fi confundate cu diverse alte ciuperci sălbatice non-psihoactive, necomestibile sau otrăvitoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: