image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Filip: Candu a încercat să ne convingă să semnăm în susținerea lui Durleșteanu

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a încercat să îi convingă pe cei din Partidul Democrat să semneze în susținerea candidaturii Marianei Durleșteanu la funcția de premier, alături de socialiști. Dezvăluirea a fost făcută de către președintele PD, Pavel Filip, miercuri, în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV.

Întrebat de către moderatorul emisiunii dacă este adevărat că Andrian Candu, în momentul în care a cerut o pauză de 30 de minute în timpul ședinței Parlamentului, a venit la fracțiunea PD pentru a le cere semnăturile în favoarea candidaturii Marianei Durleșteanu, Pavel Filip a răspuns: „Da, este adevărat, Andrian Candu a venit la mine de câteva ori și până la urmă m-a invitat să mergem la doamna Greceanîi, să ne spună ea ce planuri au în continuare. Ne-au întrebat dacă vrem să semnăm, eu le-am spus categoric nu, că nu vom semna alături de cei care deja semnaseră această listă”.

Potrivit lui Filip, ulterior i s-a propus „o a doua ofertă”.

„Ni s-a propus să semnăm cu retragerea semnăturilor lui Șor, Andronachi și Nichiforciuc. Noi categoric am spus că nu semnăm și cu aceasta s-a terminat discuția”, a precizat Pavel Filip.

Amintim că, în cadrul ședinței Parlamentului de săptămâna trecută, liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Fucurliță, a anunțat despre constituirea unei majorități parlamentare în susținerea candidaturii Marianei Durleșteanu la funcția de premier. Din majoritate fac parte 54 de deputați PSRM, ȘOR/Pentru Moldova și neafiliații Andronachi, Nichiforciuc și Oleinic.

Noutăţile partenerilor

comentarii: