image
Sursa foto: Privesc.eu

Accederea lui Andrei Năstase în turul II, salutată la București: „Valul de schimbare se va revărsa în toată țara”

„Dacă Andrei Năstase va câștiga Primăria Chișinău, valul de schimbare se va revărsa în toată Republica Moldova la alegerile parlamentare”. Astfel a comentat deputatul USR de la București, Matei Dobrovie.

„O seară istorică. Mai există speranță. Planul oligarhului Plahotniuc a fost zădărnicit. Binomul Plahotniuc-Dodon a fost taxat de alegători, atât la Chișinău, cât și la Bălți. Andrei Năstase nu a putut fi oprit să ajungă în turul doi, în ciuda știrilor false, a manipulărilor din sondaje și a denigrărilor ordinare din presa aservită, în ciuda tacticii de divizare a voturilor dreptei și nici prin fraude electorale – turism și buletine lipsă”, a declarat Matei Dobrovie.

„Regimul oligarhic se clatină. Nu mai merge cu cioara vopsită. Orice candidat așa-zis independent sau chiar socialist, susținut de Plahotniuc și televiziunile sale, este respins de votanți. Este un semnal bun. Aliații lui Plahotniuc și populația încep să realizeze că acesta nu este invincibil. Mulți dintre cei ce își pierduseră orice speranță vor redeveni motivați să se implice civic și politic”, a adăugat legislatorul român.

În opinia deputatului USR, victoria lui Năstase la primărie ar fi o șansă unică și un test important – un prim pas către demantelarea regimului oligarhic și eliberarea statului captiv.

„Așa cum am spus de foarte multe ori, DEZOLIGARHIZAREA și EUROPENIZAREA sunt singura soluție pentru a menține Republica Moldova alături de România și UE. Iată că se poate! Victoria lui Andrei Năstase în turul 2 poate să fie începutul acestui proces”, a conchis legislatorul de la București.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: