„Este mai rău decât la Pearl Harbor”, a declarat Trump de la Biroul Oval, referindu-se la ofensiva aeriană care a făcut peste 2.400 de victime americane şi care a determinat Statele Unite să intre în cel De-al Doilea Război Mondial.

„Este mai rău decât World Trade Center”, a adăugat liderul de la Casa Albă, referindu-se la atentatele din 11 septembrie 2001 care au făcut aproape 3.000 de morţi.

„Nu a existat niciodată un atac de această natură. Şi aceasta nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”, a subliniat preşedintele Trump, reafirmându-şi dorinţa de „a redeschide ţara”.

Preşedintele american a explicat, de asemenea, motivul pentru care a renunţat în cele din urmă la suprimarea celulei de criză pentru coronavirus creată pentru a organiza răspunsul federal la pandemie.

„Nu mi-am dat seama cât de populară a fost celula de criză”, a declarat el. „Este foarte apreciată de public”, a insistat Trump.

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat marţi că grupul de lucru „Task force” va fi desfiinţat în săptămânile următoare pentru a reveni la operaţiuni mai tradiţionale, prin departamente.

SUA tocmai au trecut de pragul de 70.000 de decese cauzate de noul coronavirus şi l-ar putea atinge pe cel de 100.000 înainte de începutul lunii iunie, conform mai multor modele epidemiologice.