image
Sursa foto: Getty Images

Pedepsele pe care le-ar putea primi persoanele care au pătruns pe teren la finala Cupei Mondiale

Presa engleză a anticipat pedepsele pe care le vor primi cele patru persoane care au pătruns pe teren în timpul finalei Cupei Mondiale de la Moscova, câştigată cu 4-2 de Franţa contra Croaţiei.

Chiar dacă ar putea primi pedepse cu închisoarea până la 15 zile, conform legii, membrii formaţiei punk Pussy Riot, cei care au intrat pe gazon, nu vor fi sancţionaţi atât de dur.

Cei patru ar putea fi amendaţi, interzişi de la evenimente sportive şi ar putea fi obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii, potrivit jurnaliştilor britanici.

Persoanele care au pătruns pe teren au susţinut că au făcut acest gest pentru a protesta împotriva represiunii politice din Rusia.

La scurt timp după incident, formaţia Pussy Riot a postat un mesaj pe Twitter şi Facebook în care confirma că patru activişti de-ai săi au pătruns pe teren şi care se încheia cu o listă de revendicări printre care ''Eliberaţi toţi prizonierii politici!'' şi ''Opriţi arestările ilegale din timpul mitingurilor!''.

Preşedintele actual, Vladimir Putin, se află la putere în funcţia de preşedinte sau prim-ministru din anul 1999 şi a fost reales preşedinte cu o majoritatea covârşitoare în luna martie.

Formaţia Pussy Riot este cunoscută pentru criticile directe aduse lui Putin în timpul spectacolelor, motiv pentru care două dintre membrele sale au fost arestate de autorităţi în 2012, generând revolta comunităţii internaţionale.

Protestul din timpul finalei este o lovitură de imagine pentru Putin, care a elogiat modul în care a fost organizată Cupa Mondială. Preşedintele rus a spus că întrecerea sportivă a schimbat percepţia asupra Rusiei ''distrugând miturile şi prejudecăţile''.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: