image
Sursa foto: msmps.gov.md

Medic de familie: „Prin vaccinare, pedagogii și părinții pot să-și protejeze copiii”

Numărul cazurilor de COVID-19 după identificarea noii tulpini este în creștere, iar autoritățile sunt îngrijorate cu privire la situația actuală. Natalia Dolghi, medic de familie din satul Tîrnova, raionul Edineț susține că oamenii nu au încredere deplină în vaccinuri și din cauza diferitor motive refuză imunizarea, care potrivit specialiștilor din întreaga lume rămâne a fi singura soluție de a face față pandemiei de coronavirus.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, răspândirea rapidă a virusului a demonstrat că nicio națiune nu poate depăși singură această pandemie globală.

Noi suntem la dispoziția populației cu vaccinarea. Avem toate vaccinurile, în cantități suficiente. Vaccinarea în sine nu este grea, este dificil de a convinge pacientul deoarece în unele cazuri putem discuta cu o persoană și de 3-4 ori, până într-un final vine”, susține medicul de familie, Natalia Dolghi.

Totodată, medicul este de părerea că prin vaccinare, profesorii și părinții pot să-și protejeze copiii.

Luând în considerare faptul că la noi copiii nu se vaccinează, ar trebui măcar pedagogii să fie imunizați și părinții, ca să-i putem proteja.

Eu consider că anume acum populația ar trebui să ne dea ascultare nouă, medicilor și ca niciodată să conlucrăm. Noi, medicii singuri nu putem lupta cu această boală. Trebuie să fim uniți și oamenii să vină să se vaccineze”, a mai spus Natalia Dolghi.

În prezent, în țară sunt 4773 cazuri în evoluție (active), dintre care 1160 sunt spitalizați. Potrivit medicilor, 165 pacienți sunt în stare extrem de gravă, iar 8 au nevoie de respirație asistată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: