image
Sursa foto: Jurnal.md

Un bărbat din Talmaza, condamnat la detenție pe viață: Și-a ucis consăteanul și l-a îmbrâncit într-o râpă

Un locuitor al satului Talmaza își va petrece restul vieții după gratii, după ce și-a omorât consăteanul în bătaie și l-a îmbrâncit într-o prăpastie. Bărbatul fusese eliberat din închisoare în martie 2019, după ce și-a ispășit pedeapsa pentru au alt caz de omor.

Verdictul a fost dictat astăzi, după ce magistrații au admis în mod integral solicitarea Procuraturii raionului Ștefan Vodă de a-l condamna la detențiune pe viață.

Corpul neînsuflețit al victimei a fost găsit pe 13 iunie curent, într-o râpă din satul Talmaza de o localnică, care i-a anunțat pe oamenii legii. La scurt timp, procurorii din Ștefan Vodă au stabilit circumstanțele celor întâmplate, făptașul fiind reținut, iar ulterior arestat, până la sentință aflându-se în custodia statului.

Potrivit investigațiilor, în seara zilei de 12 iunie, inculpatul împreună cu consăteanul au servit băuturi alcoolice, iar la un moment dat între ei s-a iscat o ceartă. Inculpatul i-a aplicat victimei multiple lovituri cu mâinile și picioarele, după care l-a îmbrâncit într-o râpă din localitate și a plecat acasă.

Fiind audiat de procurori, inculpatul a declarat că a recurs la acest gest pentru a-și răzbuna tatăl, care acum 10 ani, ar fi fost omorât de către victimă.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani, a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat la 20 de ani închisoare pentru omorul, săvârșit cu o deosebită cruzime, al unei tinere. În martie 2019, acesta a fost eliberat, înainte de termen, din detenție, iar peste un an a recidivat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: