image
Sursa foto: IPN

PUN: Igor Dodon nu mai poate fi un partener de dialog pentru nicio formațiune declarat pro-europeană

Partidul Unității Naționale face apel la toate forțele politice și parlamentarii pro-europeni, conștienți de pericolul pe care îl reprezintă Igor Dodon și guvernarea sa, să nu accepte nici un fel de discuții și negocieri cu acesta.

Republica Moldova este în fața unei crize umanitare fără precedent, determinată de efectele sociale și economice ale pandemiei, peste care se suprapun consecințele unei guvernări iresponsabile asumate de PSRM și PDM în noiembrie 2019, susține Partidul Unității Naționale care face un ape către forțele politice și parlamentarii pro-europeni.

„Scindarea PDM în două entități, plecările succesive ale deputaților democrați spre alte partide și formațiuni politice, au pervertit și compromis grav votul exprimat de cetățenii R. Moldova la 24 februarie 2019. În repetate rânduri după înlăturarea lui Plahotniuc, Partidul Unității Naționale a chemat forțele pro-europene din Parlament să se conformeze alegerii făcute de cetățenii R. Moldova și să procedeze la constituirea unei majorități parlamentare pro-europene, care să așeze statul pe făgașul angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere, semnat cu Uniunea Europeană în anul 2014.

Evoluțiile politice din ultimele zile au creat premisele constituirii unui opoziții puternice împotriva guvernării lui Igor Dodon care ține captiv și în izolare internațională un întreg stat. Partidul Unității Naționale consideră că este necesar ca izolării internaționale în care se află Igor Dodon să i se adauge și izolarea internă. Partidul Unității Naționale face apel la toate forțele politice și parlamentarii pro-europeni, conștienți de pericolul pe care îl reprezintă Igor Dodon și guvernarea sa, să nu accepte nici un fel de discuții și negocieri cu acesta”, susține PUN.

La fel în apel se menționează că demararea unor negocieri cu Igor Dodon ar fi o palmă dată atât cetățenilor R. Moldova cât și partenerilor externi, în special României, față de care acesta și guvernarea sa au manifestat în repetate rânduri ostilitate. Izolarea lui Igor Dodon și continuarea demersurilor de răsturnare a acestei guvernări socialisto-oligarhice sunt singurele posibilități de a scăpa țara de un dezastru politic, economic și umanitar. Igor Dodon nu mai poate fi un partener de dialog pentru nicio formațiune declarat pro-europeană. Reconfigurarea forțelor politice de orientare pro-europeană trebuie să asigure R. Moldova ieșirea din situația dificilă în care s-a pomenit, prin scoaterea PSRM de la guvernare și trimiterea lui Igor Dodon pe banca acuzaților, pentru acțiuni de trădare de patrie, dar și prin asigurarea unui context de normalitate pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale în toamna acestui an, punctează Partidul Unității Naționale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: