image
Sursa foto: computerworld.com

Cel mai mare aeroport din Europa va crea o zonă specială pentru pasagerii care vin din țările cu coronavirus

Aeroportul britanic Heathrow va crea o zonă specială pentru pasagerii care sosesc din țări unde a fost depistat noul coronavirus, apărut inițial în China.

Grant Shapps, secretarul britanic pentru Transporturi, a declarat pentru Sky News că în aeroportul Heathrow se contruiește o zonă separată unde vor fi verificați călătorii care sosesc în Marea Britanie din zonele unde a fost raportat virusul, scrie digi24.ro.

„Această zonă se construiește pentru a ne asigura că există un loc separat unde vor fi primiți călătorii care sosesc direct pe Heathrow", a spus Shapps.

Până acum au fost raportate 440 de cazuri de infectare cu coronavirus în China, iar nouă persoane au murit. Au fost raportate cazuri și în SUA, Japonia, Thailanda și Coreea de Sud, existând suspiciuni de îmbolnăvire în Australia și Filipine.

Alte 2.197 de persoane care au intrat în contact cu persoane infectate au fost plasate în carantină, iar dintre acestea 765 au fost scoase de sub observație, întrucât nu au prezentat simptome ale infecției, a anunțat Li Bin, vicepreședintele Comisiei Naționale de Sănătate din China. Oficialul a adăugat că există indicii potrivit cărora virusul se transmite pe cale aeriană.

Aeroportul Heathrow este cel mai aglomerat din Europa, fiind tranzitat anual de aproape 80 de milioane de pasageri, dar și al treilea cel mai aglomerat aeroport la nivel mondial, după Atlanta (SUA) și Beijing (China).A

Noutăţile partenerilor

comentarii: