image
Sursa foto: jurnal.md

Căminul nr. 1 al Universității Tehnice a fost scos din regimul de carantină

Căminul nr. 1 al Universității Tehnice din Moldova, unde locuia o tânără diagnosticată cu coronavirus, a fost scos astăzi din carantină. Administrația a primit acordul de la specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și cei care doresc pot merge acasă, în autoizolare. Studenții care nu au unde pleca vor rămâne în continuare în cămin, spune rectorul UTM, Viorel Bostan.

Rectorul Universității Tehnice, Viorel Bostan, a declarat pentru Jurnal că a mai fost un student testat pozitiv, care stătea în același cămin, nr. 1.

„Când s-a întâmplat cazul cu fata, în seara respectivă încă un student a arătat febră, ăsta a fost primul. L-au luat, tot așa, e pozitiv. El este în continuare total asimptomatic, dar este spitalizat. Adică este pozitiv, dar nu are absolut nicio simptomă și stă în spital deja a doua săptămână. În rest 103 studenți care au intrat în carantină, la 28 li s-au făcut teste, testele au fost negative, la restul 70 nu s-au făcut teste, dar ei absolut nu au nicio simptomă. Carantina e ridicată”, a precizat Viorel Bostan.

Căminul nr. 1 al Universității Tehnice din Moldova s-a aflat în carantină 14 zile, cu aproximativ 50 de persoane. Regimul a fost instituit după ce o studentă a fost testată pozitiv cu Covid-19. Fata este originară din satul Bălceana, raionul Hâncești, de unde era și prima victimă din Republica Moldova, răpusă de coronavirus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: