image
Sursa foto: Jurnal.md

FOTO: O nouă biserică pe teritoriul Institutului Mamei și Copilului? Reacția spitalului

Mai mulți angajați ai Institutului Mamei și Copilului din capitală sunt revoltați că pe teritoriul instituției, în spațiul verde, urmează să fie construită o biserică.

Într-un mesaj trimis pe adresa noastră electronică, mai mulți angajați își exprimă indignarea față de noua construcție.

Potrivit sursei, acesta este unicul spațiu verde rămas neatins în curtea spitalului, iar pe teritoriul instituției este deja o biserică care funcționează.

„Vă scriu din numele unor angajați ai Institului Mamei și Copilului din capitală care sunt consternați de construcția care va fi în curând ridicată pe unicul spațiu verde rămas al Institutului. De curând un teritoriu a fost îngrădit și au pornit lucrările de construcție a unei biserici. Pe teritoriul instituției deja există o biserică care funcționează în incinta unei încăperi auxiliare”, se spune în mesajul trimis redacției Jurnal.md.

Persoana care a dorit să i se păstreze anonimatul afirmă că, anterior, pe același teritoriu era preconizată să fie construită o parcare cu plată.

„O parcăre cu plată ar fi ameliorat situația existentă la moment: mașini parcate haotic pe gazon, trotuare care îngreunează accesul ambulanțelor pe teritoriul cât și crează incoveniente la deplasarea pacienților pe teritoriu”, a declarat cititorul Jurnal.md.

Angajații Institutului Mamei și Copilului spun că au întrebat administrația spitalului despre rolul acestei construcții, însă responsabilii refuză să comunice detalii referitor la această construcție.

Jurnal.mdJurnal.md

Totodată, în împrejurime nu există nici un panou informativ cu detaliile obiectului care se construiește acolo între timp.

Contactat de Jurnal.md, ofițerul de presă al IMC, Maxim Cazac, a declarat că pe acel teritoriu se construiește într-adevăr o biserică care va fi o anexă a celei existente pe teritoriul IMC. Acesta ne-a comunicat că există toate actele necesare care demonstrează legalitatea construcției pe teritoriu.

Jurnal.mdJurnal.md

Fiind întrebat de ce nu este amplasat un panou informativ despre proiectul construcției, Maxim Cazac ne-a spus că în curând se va întâmpla și acest lucru. Iar despre afirmația sursei că „pe acel loc urma să fie construită o parcare cu plată”, ofițerul de presă a conchis că nu este la curent cu aceste informații.

Jurnal.mdJurnal.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: