image
Sursa foto: Jurnal.md

Cum explică INP faptul că un echipaj veghează calea de acces spre casa secretarului general al PD, alias „Borsetka” // DOC

Inspectoratul Național de Patrulare explică într-un răspuns oferit deputatului PLDM, Maria Ciobanu, de ce un echipaj al INP veghează la intrarea în zona de lux „Poiana Domnească”, spre casa secretarului general al PD, Constantin Botnari, cunoscut şi drept mâna dreaptă a oligarhului Vladimir Plahotniuc sau „Borsetka”.

„În rezultatul analizei informației necesare pentru aprecierea obiectivă și sub toate aspectele activității de supraveghere a traficului rutier și menținerii ordinii publice, accidentelor în trafic care au loc pe teritoriul deservit, infracțiunilor care sunt comise cu utilizarea unităților de transport, propunerilor parvenite din cadrul instituțiilor, organizațiilor sau de la cetățeni, se efectuează repartizarea forțelor și mijloacelor implicate în serviciu”, se arată în răspunsul semnat de șefului Inspectoratului Național de Patrulare ( INP), Livii Baziuc.

Anterior, liberal-democrata Maria Ciobanu a cerut în Parlament audierea ministrului de Interne pe acest subiect, dar solicitarea sa a fost respinsă de majoritatea parlamentară.

Despre locuinţa de lux a lui Constantin Botnari, de lângă Durlești, presa a scris că aminteşte de Casa Albă de la Washington. Pe lângă terenul de circa 21 de ari, declarat în acte, Botnari a îngrădit și 40 de ari de pădure.

Potrivit experţilor imobiliari, doar casa ar valora cel puţin şapte milioane de lei.

răspuns IGP Borsetkarăspuns IGP Borsetka

Noutăţile partenerilor

comentarii: