image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Ana Revenco, despre declarația lui Zelenski, referitor la planul Rusiei de a distruge RM: „Nu este o noutate”

Ministrul de Interne, Ana Revenco, a menționat că nu este o noutate absolută mesajul transmis de președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski că Rusia își dorește să destabilizeze situația politică și să deturneze parcursul european al Republicii Moldova. Ministra a amintit de protestele din toamna anului 2022, de mulțimea de alerte cu bombă și atacurile cibernetice.

„Nu cred că este o noutate absolută pentru noi toți acest mesaj ori despre ce erau așa numitele proteste din toamna anului trecut, despre ce erau acel șir de alerte de minare false, depre ce era propaganda masivă și continuă, despre ce erau toate acțiunile de dezinformare, despre ce este șantajul energetic pe fundalul căruia are loc și creșterea de prețuri, despre ce este migrația folosită ca și armă? Toate sunt elemente ale unui război hibrid, menit să radicalizeze societatea și să determine un nivel dramatic de destabilizare. Spuneam acest lucru și în toamna anului trecut, când măsurile întreprinse au pus pe pauză aceste proteste, prin investigațiile care au fost lansate, prin banii care au fost ridicați în urma perchezițiilor. Au fost măsuri în special de prevenire a escaladării situației. Toate aceste elemente enumerate mai sus sunt parte a unui plan menit să schimbe cursul democratic al RM”, a declarat Ana Revenco în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Întrebată dacă aceste pericole au dispărut, Ana Revenco a menționat că Republica Moldova este în continuare parte a acestui război hibrid.

„Noi continuăm să fim parte a unui război mediatic, au loc acțiuni informative care au drept scop divizarea societății și defocusarea Guvernului de la agenda de dezvoltare, drenează bugetul, nu ne permit să ne concentrăm așa cum ne-am fi dorit pe agenda de dezvoltare. Toate aceste elemente sunt parte a unui scenariu menite să destabilizeze situația”, a mai spus ministra.

În aceste circumstanțe autoritățile se pregătesc să facă față în special riscului unui al doilea val de refugiați, cât și criminalității transfrontaliere asociată războiului.

„Noi în continuare trăim într-un context foarte volatil de securitate, dar colegii mei continuă să monitorizeze atent, non-stop situația. Totodată au loc schimburi de informații cu partenerii strategici”, a mai spus Ana Revenco.

Emisiunea „Cabinetul din umbră” poate fi urmărită integral mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: