„Noi i-am informat pe reprezentanţii delegaţiei din Rusia despre partidele noastre, despre blocul ACUM. Le-am reiterat că suntem forţe pro-europene care promovează integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, le-am vorbit despre lucrurile cu care nu suntem de acord, de exemplu că suntem împotriva federalizării Republicii Moldova. Am vorbit despre necesitatea retragerii trupelor ruseşti şi a muniţiilor. Am vorbit evident şi despre necesitatea îmbunătăţirii relaţiilor economice şi comerciale cu Rusia”, a menționat Maia Sandu.

„Am expus poziţia noastră în mod exhaustiv cu privire la faptul că Acordul de Asociere pe care îl avem semnat cu Uniunea Europeană este de neatisn pentru noi. Nu ne vom detaşa de această abordare niciodată. Am vorbit despre parteneriatul strategic pe care îl avem în programele noastre cu România. Am vorbit despre relaţiile dintre Republica Moldova şi Rusia care stagnează din cauza unor interese politice a unor oameni care au ajuns în anumite funcţii în Republica Moldova”, a adăugat Andrei Năstase.

Cei doi copreşedinţi ai Blocului ACUM au mai declarat că au vorbit cu Dmitri Kozak despre cetăţenii moldoveni care muncesc în Rusia și care ar putea să beneficieze de mai multe drepturi şi posibilităţi, dacă s-ar încheia anumite acorduri interstatale.

În acest context, liderii opoziţiei proeuropene şi-au exprimat speranţa că Republica Moldova va avea o guvernare responsabilă, care să creeze locuri de muncă acasă, astfel ca oamenii să nu mai plece masiv peste hotare.

Până la întrevederea liderilor Blocului ACUM cu Dmitri Kozak, la Reşedinţa de Stat a fost șeful PD, Vladimir Plahotniuc, împreună cu Pavel Filip, iar ulterior au venit şi reprezentanţii PSRM. Discuţiile cu emisarul de la Moscova au fost separate.