image
Sursa foto: epochtimes-romania.com

Armand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în RM și poate reseta întreaga scenă politică

„Moldova va face o alegere între două tipuri de civilizație, nu între Uniunea Europeană și Uniunea Eurasiatică, nu între Bruxelles și Moscova. Îți alegi un model de viață: ori mergi spre Occident și îți asumi modelul occidental de civilizație, ori rămâi într-o zonă băltită, gri, care tot zona Moscovei este”.

Comentariul este făcut la RFI de istoricul și expertul politic de la București. Armand Goșu, un fin cunoscător al actualității politice de la Chișinău.

În opinia lui Armand Goșu, opoziția pro-occidentală și anti-oligarhică are mari șanse să repete victoria de la municipale la alegerile parlamentare din toamnă.

Pentru aceasta, Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate ar trebui să formeze cât mai curând o coaliție care să poată câștiga în toamnă.

„A fost un vot antisistem, un vot de protest. Cert este că e aproape o minune la Chișinău să-l ai pe Andrei Năstase primar după ce vreme de 3,5 ani a fost ținta unor campanii de denigrare, de calomniere fără precedent. Aceste alegeri au readus optimismul și pentru noi, dar și pentru cancelariile europene

Expertul de la București susține că rezultatul obținut de Andrei Năstase are capacitatea de a reseta întreaga scenă politică de la Chișinău, în perspectiva alegerilor din toamnă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: