image
Sursa foto: jurnal.md

Scandalul din jurul ziarelor electorale pro-Dodon: Poliția capitalei susține că nu a depistat încălcări

Poliția Capitalei anunță că nu a depistat încălcări în cazul ziarelor electorale pro-Dodon, depistate la tipografia „Universul”.

Potrivit Poliției, contractul de prestări servicii prevede că urma să tipărească 109 mii de exemplare.

„Astăzi, 12 noiembrie, în cadrul acţiunilor procesuale întreprinse aferent examinării materialului înregistrat la ziua de ieri, angajații poliției au efectuat cercetarea unităţilor de transport, menţionate supra, unde s-a constatat că încărcătura constituie ziare cu conţinut de agitaţie electorală în favoarea unui candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, în număr de 86 de mii de exemplare dintre care 50 000 în limba română și 36 000 în limba rusă. Totodată, s-a constatat că lucrările de editare a ziarelor cu conținut electoral au fost prestate în baza contractului de prestări servicii, care urma să tipărească 109 mii de exemplare în formatul 8 A 3”, se spune în comunicatul poliției.

„În cadrul măsurilor întreprinse și materialului probatoriu acumulat, nu au fost constatate careva încălcări ale legislației privind încărcătură dată, ulterior Comisia Electorală Centrală urmând să se expună asupra circumstanțelor”, se mai arată în comunicat.

Amintim că ieri au avut loc ciocniri între deputații PAS și PSRM la tipografia „Universul” din cauza unui tiraj uriaș de gazete electorale cu chipul lui Igor Dodon ce urmau a fi împărțite în întreaga țară. Deputații PAS au blocat parțial tirajul și au chemat poliția, denunțând abuzuri demne de excludere a concurentului Igor Dodon din cursa electorală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: