image
Sursa foto: Profimedia

Lionel Messi și-a ales favoritul pentru Balonul de Aur: ”Merită să câștige fără îndoială!”

Lionel Messi (34 de ani) a câștigat anul trecut al șaptelea Balon de Aur din carieră, însă anul acesta, argentinianul consideră că altcineva merită să câștige cel mai râvnit trofeu indiviual.

Lionel Messi a mărturisit la gala de decernare a Balonului de Aur că Robert Lewandowski ar fi trebuit să primească trofeul pentru anul 2020, iar atacantul lui Bayern Munchen care ar putea ajunge în această vară la Barcelona a pus la îndoială sinceritatea argentinianului.

La câteva luni după decernarea Balonului de Aur, Messi a mărturisit că nu a fost încântat de declarația lui Lewandowski. Totuși, Messi a transmis că Lewandowski nu ar mai merita să câștige acum Balonul de Aur și și-a ales deja un preferat pentru ediția de anul acestaa.

Messi a transmis că singurul care merită să câștige trofeul este Karim Benzema, cel care în acest sezon a câștigat titlul în La Liga, dar și Champions League, alături de Real Madrid.

”Nu sunt de acord cu ce a spus Robert Lewandowski, dar nu am dat prea multă importanță. Ce am spus în acel moment, am spus-o din inimă. Am spus că merita să câștige Balonul de Aur în anul precedent pentru că a fost cel mai bun, dar anul acesta nu a fost.

Anul acesta, Benzema merită să câștige Balonul de Aur. Nu există nicio îndoială. A câștigat titlul și Champions League, nu este nicio îndoială”, a declarat Lionel Messi, potrivit AS.com.

Lupta pentru Balonul de Aur 2021/2022 este una extrem de interesantă, iar în acest moment mare favorit este Karim Benzema, de la Real Madrid, care are o stagiune de vis sub comanda lui Carlo Ancelotti.

Atacantul tocmai a reușit să câștige finala Champions League alături de iberici și a încunant astfel un sezon magnific, atât din punct de vedere individual, cât și colectiv. Pe lângă atacantul francez, un sezon de excepție a avut și atacantul senegalez al celor de la Liverpool, Sadio Mane.

Acesta al doilea favorit pentru câștigarea Balonului de Aur în opinia jurnaliștilor de la Goal. Podiumul este completat de un alt jucător al "cormoranilor", Mohamed Salah.

1. Karim Benzema (Real Madrid) 47 de goluri, 15 assisturi. A câștigat UEFA Nations League, Supercupa Spaniei, La Liga și Champions League

2. Sadio Mane (Liverpool) 29 de goluri, 5 assisturi. A câștigat Cupa Africii pe Națiuni, Cupa Ligii Angliei și FA Cup

3. Mohamed Salah (Liverpool) 33 de goluri, 19 assisturi. A câștigat Cupa Ligii Angliei și FA Cup

4. Robert Lewandowski (Bayern Munchen) 56 de goluri, 11 assisturi. A câștigat Supercupa Germaniei și Bundesliga

5. Kylian Mbappe (PSG) 48 de goluri, 31 de assisturi. A câștigat UEFA Nations League și Ligue 1

6. Vinicius Junior (Real Madrid) 22 goluri, 19 assisturi. A câștigat Supercupa Spaniei, La Liga și Champions League

7. Luka Modric (Real Madrid) 6 goluri, 14 assisturi. A câștigat Supercupa Spaniei, La Liga și Champions League

8. Kevin De Bruyne (Manchester City) 20 de goluri, 18 assisturi. A câștigat Premier League

9. Thibaut Courtois (Real Madrid) 51 de meciuri, 23 fără gol primit. A câștigat Supercupa Spaniei, La Liga și Champions League

10. Phil Foden (Manchester City) 14 goluri, 15 assisturi. A câștigat Premier League

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: