În ziua de 26 august, în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 25 de ani, care conducea un autoturism marca BMW, model X5, înmatriculat în Italia.

ITPF IașiITPF Iași

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Italia.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că este proprietarul autoturismului şi că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicate în vreun litigiu.

Un caz identic s-a petrecut câteva ore mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, unde s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 30 de ani, care transporta cu ajutorul unei platforme un autoturism marca Toyota Prius. Maşina transportată figura în bazele de date ca fiind furată, semnalare introdusă de autorităţile din Polonia.

ITPF IașiITPF Iași

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismele, în valoare totală de 70.000 de lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.