image
Sursa foto: Odessa Journal

Regizorul american Cary Fukunaga – voluntar în Ucraina: ,,A hrăni pe cineva e un adevărat act de iubire’’

Celebrul regizor de la Hollywood, Cary Fukunaga, relatează într-un interviu pentru Current Time despre activitatea sa de voluntar în Ucraina. Acesta vorbește emoționat despre distribuirea de alimente și prânzuri calde în zonele cele mai afectate de ororile războiului.

Fukunaga menționează că este de multă vreme voluntar al WCK (World Central Kitchen), organizație umanitară care se ocupa inițial de asigurarea accesului la mâncare pentru oameni din zone afectate de cataclisme naturale, iar de la începutul invaziei în Ucraina, el, împreună cu alți câțiva voluntari ai organizației, întâmpinau refugiații ucraineni la granița Poloniei pentru a le oferi hrană.

Decizia, spune regizorul, a fost luată pracitc instinctiv: ,,Există anumite decizii în viață pe care le iei înțelegand că, de fapt, nu prea ai de ales. Aceasta a fost una dintre aceste decizii și s-a întâmplat așa de parcă toate drumurile duceau aici.’’ Ulterior, au stabilit conexiuni cu mai multe localuri din Ucraina, în prezent 99 la număr, și le livrează porții de mâncare pentru distribuirea lor ulterioară celor care au nevoie.

La sfârșitul lunii martie, odată cu eliberarea suburbiei Bucea din regiunea Kievului de sub ocupația rusească, aceștia au mers într-acolo pentru a împărți alimente. Regizorul spune că a ajuns în oraș chiar atunci când în spațiul mediatic au început să apară imagini ale oamenilor torturați și omorâți în mod brutal. Acesta spune că, alături de echipa sa, a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-i ajuta pe supravietuițori, fiind profund mișcat de forța morală a ucrainenilor. ,,Nu cred că v-aș putea descrie de câte ori am văzut cât de mult înseamnă acest act simplist, de a hrăni un om cu mâncare caldă. A oferi mâncare caldă poate părea pentru unii o nimica toată, dar, de fapt, acesta este un adevărat act de iubire în situația în care oamenii nu mai au practic nimic’’, a mai spus regizorul.

Cary Fukunaga a subliniat, pe finalul interviului, că și-a dorit să se implice și să facă ceva concret după ce a văzut cum „întreaga comunitate internațională nu a facut nimic’’ după anexarea Crimeei de către Putin. ,,Pentru prima dată am fost atât de frustrat după ce întreaga lume nu a făcut absolut nimic drept urmare a deciziei lui Putin de a anexa Crimeea. M-am gândit atunci că se întâmplă ceva încă nemaivăzut, iar consecințele reprezintă doar o chestiune de timp. Cred că astăzi sunt în desfășurare niște procese care vor determina întreg secolul XXI", a comentat regizorul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: