image
Sursa foto: Getty Images

A scris istorie la EURO 2020, dar a părăsit banca tehnică! Andriy Shevchenko a spus ”la revedere” naționalei Ucrainei

Andriy Shevchenko și-a anunțat despărțirea de echipa națională a Ucrainei, după ce contractul său a expirat astăzi.

Fosta vedetă de la AC Milan a petrecut cinci ani pe banca tehnică a naționalei Ucrainei.

Shevchenko a antrenat prima reprezentativă a Ucrainei din 2016. Sub conducerea sa, Ucraina s-a calificat direct la EURO 2020, unde, pentru prima dată în istorie, a ajuns până în sferturile de finală ale turneului final.

Ucraina a fost eliminată după ce a fost învinsă de Anglia cu scorul de 4-0. După eliminarea de la Campionatul European, echipa Ucrainei a fost primită la Kiev cu onoruri demne de o campioană. Echipa pregătită de fostul mare atacant Andriy Shevchenko a atins cote fără precedent în istoria turneului continental, iar câteva sute de fani s-au deplasat la aeroportul Borispol din capitala ucraineană pentru a-şi arăta aprecierea faţă de jucători.

”Astăzi a expirat contractul meu cu Federația Ucraineană de Fotbal. Am petrecut cinci ani alături de reprezentativa acestei țări. Am avut de îndeplinit o sarcină grea prin care am demonstrat că suntem capabili să jucăm un fotbal modern. Sunt recunoscător președintelui și comitetului executiv al Federației Ucrainiene pentru oportunitatea de a lucra alături de echipa națională a Ucrainei.

Sunt recunoscător fiecărui jucător, fiecărei persoane care a ajutat și care a fost implicată în această echipă”, a scris Andriy Shevchenko pe Instagram.

Shevchenko le-a mulțumit și suporterilor pentru sprijinul acordat, dar și pentru criticile aduse: ”Le mulțumesc tuturor suporterilor pentru sprijinul lor și pentru criticile pe care ni le-au adus. Împreună am reușit să arătăm că fotbalul nostru poate fi competitiv, productiv și interesant. Avem încredere în Ucraina”.

Shevchenko declara recent că i-ar plăcea să preia o echipă de club și nu a exclus ideea unei reveniri la AC Milan, echipa alături de care a scris istorie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: