image
Sursa foto: The Sun

"O ruşine": Englezii au reacţionat imediat, după anunţul privind posibila vânzare a stadionului Wembley

Posibila vânzare a stadionului Wembley a dat naştere unor reacţii dure în Anglia. Mai multe nume importante din fotbalul englez susţin că federaţia ar trebui să refuze oferta făcută de miliardarul american de origine pakistaneză Shahid Khan.

Proprietar al clubului Fulham şi el echipei de fotbal Jacksonville Jaguars, Khan oferă un miliard de euro pentru legendara arenă, reconstruită în perioada 2003-2007.

Deşi omul de afaceri s-a angajat ca Wembley să rămână "casa" naţionalei Angliei, cu excepţia lunilor septembrie şi octombrie, când Khan vrea să aducă NFL-ul la Londra, iar arena să găzduiască doar partide de fotbal american, fanii sunt îngrijoraţi de perspectiva vânzării unui bun naţional.

"Suntem şocaţi! Pentru mulţi dintre noi, Stadionul Wembley este casa fotbalului englez şi reprezintă mai mult decât nişte pietre şi mortar", a precizat Federaţia Suporterilor de Fotbal.

Fostul proprietar al lui Chelsea, Ken Bates, a precizat că se opune "100%" vânzării: "A sugera că Wembley trebuie vândut, deşi e o comoară naţională, e o ruşine".

La rândul său, portarul naţionalei Angliei la singurul titlul mondial câştigat de această ţară, Gordon Banks, nu vede cu ochi buni înstrăinarea unui adevărat simbol.

"FA ar trebui să se gândească mai bine la ceea ce face şi ar trebui să se asigure că Wembley va rămâne în mâinile sale. Stadionul e special şi nu cred că trebuie vândut.

Dacă Anglia nu va mai juca pe Wembley, în timp ce o echipă de fotbal american o va face în toamnă, atunci ar fi ceva greşit. Wembley, ca stadion, face ţara asta mândră de fotbalul ei", a spus unul dintre liderii generaţiei 1966.

Deocamdată, nu se ştie dacă şi Fulham va evolua în meciurile de pe teren propriu pe Wembley, în condiţiile în care exista un plan pentru dezvoltarea propriului stadion, Craven Cottage.

Dar, dacă vânzarea va avea loc şi în măsura în care partidele londonezilor nu interferează cu meciurile din NFL disputate pe tărâm britanic sau cu meciurile naţionalei Angliei, e de aşteptat ca şi "The Lily Whites" să beneficieze de stadion.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: