image
Sursa foto: Getty Images

Brazilianul Ronaldo, "înger şi demon" la Real Madrid: Van Nistelrooy m-a chemat să-mi spună că miroase a alcool în vestiar

În sezonul 2006/2007, italianul Fabio Capello era antrenorul lui Real Madrid, formaţie la care încă mai activa legendarul atacant brazilian Ronaldo. Relaţia dintre cei doi a fost una cu mai multe coborâşuri, decât urcuşuri, iar ruptura a fost inevitabilă.

Într-un interviu acordat celor de la Sky Sport Italia, Fabio Capello a declarat că Ronaldo a fost cel mai mare talent pe care l-a antrenat vreodată, însă şi cel mai problematic.

"Mi-a creat foarte multe probleme în vestiar. Obişnuia să petreacă foarte mult şi să facă tot felul de lucruri. Într-o zi, Van Nistelrooy a venit la mine şi mi-a zis: <<în vestiar miroase a alcool>>. Cum a plecat la Milan, cum am început să câştigăm. Însă nimeni nu poate să-i conteste talentul. Era imens, fără dubii", a declarat Capello.

Ronaldo a evoluat pentru Real Madrid în 177 de meciuri şi a reuşit 104 goluri. Sub comanda luI Capello nu a rezistat decât şase luni, cu 13 meciuri şi doar 4 goluri. În momentul în care a plecat la AC Milan, Ronaldo a mulţumit suporterilor, colegilor şi tuturor antrenorilor pe care i-a avut la Real Madrid, cu excepţia unuia. Fabio Capello.

"Se întorcea după o accidentare. Avea 96 de kilograme. L-am întrebat câte kilograme avea când a câştigat Cupa Mondială din 2002 şi mi-a spus 84 kg. L-am rugat să ajungă la 88 kg măcar. A fost ruşinos, nu a făcut nici cel mai mic sacrificiu, cel mai bine a ajuns la 94 de kilograme. L-am folosit în trei meciuri alături de Ruud Van Nistelrooy şi le-am pierdut pe toate trei", a mai declarat Capello.

În ianuarie 2007, Ronaldo a fost vândut la AC Milan pentru 7.5 milioane de euro. Fusese cumpărat în 2002, de la Inter Milano, pentru 45 milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: