Breaking News

image
Sursa foto: astanatimes.com

Vladimir Socor: Blocul ACUM Platforma DA și PAS e singura forță de la care putem aștepta schimbări în interesul cetățenilor

Blocul ACUM Platforma DA și PAS este singura forță politică care poate face schimbări reale în interesul cetățenilor Republicii Moldova, consideră cunoscutul analist politic Vladimir Socor, de la Fundaţia Jamestown şi Eurasia Daily Monitor.

„Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate sunt bazate pe valori, nu pe tranzacții, nu pe aranjamente oportuniste, nu pe avantaje personale. În aceasta constă valoarea deosebită a acestor două partide. Sunt singurele partide reale în acest sens din Republica Moldova”, a menționat Socor.

„Cred că există șanse să fie aleși 20 până la 30 de deputați din partea blocului ACUM, singura forță politică de la care putem aștepta schimbări reale în interesul cetățenilor. Cât privește celelalte partide, consider că niciunul dintre ele nu oferă șansa unei schimbări, oferă, dimpotrivă, perspectiva adâncirii și mai mari în mlaștina în care s-a înfundat Republica Moldova”, a comentat Socor la Europa Liberă.

În opinia expertului politic, blocul ACUM „duce o luptă eroică și inegală împotriva unui adversar foarte puternic, mult mai puternic, cu resurse practic nelimitate și fără nici un fel de remușcări morale”.

„De aceea, aceste alegeri sunt o luptă deosebit de inegală, iar rezultatul nu poate fi pe măsura așteptărilor cetățenilor Republicii Moldova. Toate forțele politice actuale din Parlament, mă refer la partidele parlamentare, sunt compromise în mod iremediabil, ele nu au lucrat pentru interesul cetățenilor, au lucrat fie în propriul interes, fie – în cazul Partidului Socialiștilor – în numele unei concepții care ar lega Republica Moldova în viitor de Rusia”, a argumentat Vladimir Socor.

„Chiar dacă Partidul Socialiștilor se autointitulează „statalist”, acestui partid îi lipsește orice noțiune a interesului de stat, a interesului național, iar în ceea ce privește Partidul Democrat condus de dl Plahotniuc, este un partid al piramidei puterii în numele interesului personal și de clan al liderului, personal al partidului și al anturajului său”, a mai spus expertul de la Fundaţia Jamestown şi Eurasia Daily Monitor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: