Începând de mâine, Spitalul din Comrat va interna pacienți suspecți și confirmați, iar de pe data de 1 aprilie, spitalele din Edineț, Soroca, Nisporeni, Orhei și Cahul.

„Infecția COVID-19 nu selectează o țară după nivelul de dezvoltare, nu selectează persoana după statul social. Acest virus a pus în dificultate țări din întreaga lume. Este esențial să conștientizăm cu toții că o dată infectați, nimeni nu va avea oportunitatea de a se trata într-o altă țară, decât în instituțiile spitalicești din Republica Moldova. Vă îndemn să nu mai blamăm sistemul medical, care este în condițiile în care este, dar să ne solidarizăm pentru a face față acestei situații complicate pentru noi toți”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

La fel aceasta a făcut un apel public repetat: „Să ne întrebăm pe fiecare dintre noi, cum am acționa dacă am avea posibilitatea să salvăm o viață. O veți salva? Dacă ați avea posibilitate să salvați mii de persoane. Le veți salva? Astăzi suntem toți pe prima linie. Răspunsul trebuie să fie DA. În aceste condiții, vin cu un apel repetat. Haideți să ne responsabilizăm în lupta cu virusul COVID-19”.