image
Sursa foto: PG

Un pseudo-polițist, cercetat penal pentru proxenetism; A racolat mai multe tinere pe care le-a convins să se prostitueze

Procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău au documentat din luna iunie activitatea unui bărbat care este suspectat de proxenetism.

Suspectul, uzurpând de calitatea oficială, s-a dat drept angajat al Direcției antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, urmărind scopul îndemnării și înlesnirii practicării prostituției de către alte persoane, precum și tragerii de foloase de pe urma practicării acestei activități, insuflând încredere că va oferi o protecție activității ilicite, a racolat mai multe tinere, pe care le-a convins să se prostitueze contra anumitor sume de bani.

Astfel, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost identificate alte trei persoane complice la săvârșirea infracțiunii. Ulterior, în cadrul investigațiilor desfășurate s-a constatat că bănuitul a fost anterior cercetat pentru comercializarea substanțelor narcotice.

Ca rezultat al perchezițiilor efectuate la domiciliul și automobilul bănuitului și complicilor acestuia, au fost ridicate mijloace probatorii ce demonstrează implicarea persoanelor vizate în activitatea infracțională.

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore, ulterior fiind plasat în arest preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: