image
Sursa foto: Profimedia

Luare de poziție fără precedent, în a 113-a zi de război: ”Poate voi fi ucis pentru aceste cuvinte”

Războiul pornit de Rusia în Ucraina a început pe 24 februarie 2022 și a ajuns la a 113-a zi de bombardamente și distrugeri.

În cele aproape patru luni de război, foarte puține voci din fotbalul rusesc au luat atitudine împotriva atrocităților comise de armata țării lor în Ucraina și, implicit, contra președintelui Vladimir Putin. Însă un fost fotbalist și-a luat inima în dinți, a dat dovadă de curaj și a transmis un mesaj fără precedent din partea unui sportiv rus.

Igor Denisov (38 de ani), fost căpitan al naționalei Rusiei, retras din activitate în 2019, a transmis unul dintre cele mai puternice mesaje venite din partea unui sportiv rus, de la începutul războiului încoace.

”Aceste evenimente reprezintă un dezastru. Un adevărat horror! Nu știu, poate voi fi întemnițat sau ucis pentru aceste cuvinte, dar spun ceea ce cred”, a declarat Igor Denisov, potrivit politico.eu. Fostul fotbalist a adăugat că i-a trimis o scrisoare lui Putin, în care l-a anunțat că este pregătit să îngenuncheze în fața sa pentru a opri războiul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: