image
Sursa foto: Profimedia

Rafael Nadal e în semifinale la Wimbledon, după un meci dramatic, de peste patru ore, cu Taylor Fritz. Viitorul adversar

Rafael Nadal (36 de ani, 4 ATP) s-a calificat în semifinale la Wimbledon după ce l-a învins pe Taylor Fritz (24 de ani, 14 ATP), 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10-4).

Spaniolul a început perfect meciul de la Wimbledon, cu break, pe care l-a confirmat imediat, însă, deși a reușit să conducă și 3-1, a pierdut setul inaugural, după o revenire spectaculoasă a lui Taylor Fritz.

Setul doi a început asemănător, cu Rafael Nadal în avantaj, 3-0 cu un break, dar spaniolul și-a pierdut serviciu în game-ul cinci și americanul a revenit.

Nu a fost suficient, însă, pentru Rafael Nadal a mai făcut un break, la 6-5, și a luat setul. Al treilea act i-a revenit lui Taylor Fritz, care a făcut primul break la 1-1 și și-a menținut avantajul.

Setul patru a început cu trei break-uri, dintre care două în favoarea spaniolului, care nu a reușit, însă, să se mențină la conducere pe tabelă și a fost egalat la patru. Au urmat două game-uri câștigate pe serviciu și un break al lui Rafael Nadal la 5-5, pe care spaniolul l-a confirmat și a trimis meciul în decisiv.

Al cincilea set a fost chiar mai echilibrat și cei doi sportivi nu au putut fi departajați decât în tiebreak-ul până la 10, unde Rafael Nadal a dominat, a condus chiar și cu 5-0, dar s-a impus în cele din urmă 10-4.

Pentru un loc în finală, Rafael Nadal, campion în acest an la Australian Open și la Roland Garros, va juca împotriva australianului Nick Kyrgios, care a trecut în trei seturi de Cristian Garin, 6-4, 6-3, 7-6 (5).

Pe cealaltă jumătate de tablou se înfruntă Novak Djokovic și Cameron Norrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: