image
Sursa foto: Inspectoratul Național de Investigații

Captură uriașă de contrabandă cu țigări // VIDEO

O grupare infracțională, formată din 14 persoane, dintre care cinci moldoveni și nouă ucraineni a fost destructurată în urma cooperării autorităților din Moldova, Ucraina și Polonia. Aceasta era specializată în contrafacerea și comercializarea țigaretelor.

Gruparea a fost anihilată ca urmare a acțiunilor întreprinse de procurorii PCCOCS și ofițerii Directiei Combaterea Crimei Organizate a INI, în comun cu angajatii Serviciului Grăniceri ai Ucrainei și Poloniei, cu suportul Europol.

Aceștia, la 26 noiembrie curent, au confiscat în localitatea Gierlachowo, Polonia o fabrică clandestină de producere a țigărilor, sute de mii de pachete de ţigări contrafăcute și tone de tutun care urma să fie procesat.

În urma perchezițiilor, forțele de ordine din Polonia, cu participarea reprezentanților din Moldova, au depistat și ridicat circa 13 tone de tutun, 13 milioane de țigarete, în valoare de peste 2 milioane de euro, materiale utilizate la împachetarea acestora (carton, peliculă etc), înscrisuri de ciornă unde era indicată perioada de producere și numărul de țigarete produse, precum și utilaj tehnic.

Pe teritoriul respectiv au mai fost depistate două unități de transport (camioane) în care se aflau țigarete pregătite pentru a fi transportate către beneficiari.

În rezultatul măsurilor întreprinse de PCCOCS, ofițerii INI și reprezentanții organelor de drept din Polonia, s-a stabilit că, în activitatea infracțională sunt implicati moldoveni, ucraineni și polonezi.

Cetățenii Republicii Moldova, aveau rolul de a racola persoane pentru munca clandestină, facilitau perfectarea actelor necesare, cu ulterioara transportare a persoanelor în Polonia.

Persoanele racolate erau întâlnite de către făptuitori polonezi, care le deposedau de telefoanele mobile, facând măsuri conspirative, pentru a nu fi cunoscut traseul și poziționarea fabricii clandestine.

Muncitorii activau în două schimburi a câte 12 ore. Astfel, pe parcursul a 24 de ore se produceau în jur de 2 milioane de țigarete.

La moment se întreprind acțiuni pentru identificarea tuturor membrilor grupului infracțional și atragerea acestora la raspundere penală.

Făptuitorii riscă pedepse cu închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: