image
Sursa foto: Getty Images

Nadal îşi continuă parcursul la Wimbledon. Victorie în turul doi cu Ricardas Berankis

Locul 4 mondial şi favorit 2, spaniolul Rafael Nadal îşi continuă parcursul la Wimbledon, după ce s-a impus, joi, în faţa lituanianului Ricardas Berankis, locul 106 mondial.

Într-un meci de trei ore şi 2 minute, întreurpt şi de ploaie, Rafa s-a impus, scor 6-4, 6-4, 4-6, 6-3.

În turul următor campionul spaniol va evolua contra italianului Lorenzo Sonego, locul 54 mondial.

Roger Federer l-a elogiat pe Rafael Nadal, rivalul din teren, dar prietenul din afara lui.

Doi mari campioni, Federer şi Nadal i-au încântat pe fanii tenisului în ultimele două decenii.

Rivalitatea dintre cei doi jucători legendari, cunoscută şi ”Fedal”, este una dintre cele mai mari din istoria sportului.

Unul dintre momentele care nu vor putea fi uitate de niciun iubitor de tenis rămâne celebra finală de la Wimbledon, din 2008, atunci când spaniolul s-a impus în faţa elveţianului, după un duel epuizant de cinci seturi.

Anii au trecut peste Federer şi Nadal, aceştia ajungând la 41 de ani (în august), respectiv 36, dar continuă să facă spectacol pe terenul de tenis.

Deşi este la 40 de ani, Federer nu se lasă doborât de bariera timpului şi face toate eforturile pentru a mai juca la câteva turnee din circuit.

De partea cealaltă, Nadal este cel mai în formă jucător de pe tabloul masculin. Recent, s-a impus la Grand Slam-ul de la Roland Garros, turneul său preferat. A fost al 14-lea trofeu cucerit pe zgura pariziană.

Astfel, odată cu triumful de la începutul lunii, ”Rafa” a ajuns la 22 de turnee de grand slam cucerite în carieră, record în istoria tenisului. Marele rival Federer are 20, la fel ca Djokovic, un alt monstru sacru al ”sportului alb”.

Cunoscuţi ca rivali pe teren, dar prieteni în afara sa, Federer şi Nadal se laudă reciproc, iar acum a venit rândul elveţianului să-l elogieze pe jucătorul iberic.

”Este incredibil ceea ce a reuşit Rafa. Recordul lui Pete Sampras, pe care eu l-am doborât, era de 14 tituri de Grand Slam, iar el are 22 deja. Acum Rafa a câştigat Roland Garros de 14 ori. Este incredibil.

Mă bucur mult pentru ceea ce a reuşit, îmi scot pălăria în faţa lui. După cel de-al 10-lea, al 11-lea…mă gândeam deja: ‘Nu se poate aşa ceva’. Însă el continuă să crească lista. Este gigantic”, a declarat Roger Federer, pentru Tages- Anzeiger, citat de Marca.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: