image
Sursa foto: Facebook/Alexandru Slusari

Platforma DA propune micșorarea amenzilor în contextul pandemiei; Care sunt motivele invocate

Platforma DA a înregistrat un proiect de lege de modificare a Codului Contravențional prin care propune micșorarea cuantumului amenzilor pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice.

Fracțiunea propune ca amenzile pentru aceste fapte să fie stabilite de la 50 la 150 de unități convenționale pentru persoanele juridice și de la 300 la 700 de unități convenționale pentru persoanele juridice.

Până acum, aceste amenzi erau de la 450 la 500 de unități convenționale pentru persoanele fizice și de 1000 la 1500 - pentru persoanele juridice.

„Am luat în calcul la stabilirea mărimii amenzilor salariul minim si mediu pe economie. Astfel, mărimea amenzilor trebuie să fie proporțională cu faptele comise, dar și cu veniturile cetățenilor. Adoptarea acestui proiect va reduce și numărul de cazuri în care această normă este aplicată selectiv”, afirmă Dinu Plângău.

Precizăm că amenzile pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice au fost majorate la mijlocul lui martie.

amenzi/proiect de legeamenzi/proiect de lege
amenzi/proiect de legeamenzi/proiect de lege

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: