image
Sursa foto: Getty Images

Inter, ”replică” după ce Juventus l-a luat pe Dusan Vlahovic! Jucătorul pe care vrea să-l transfere

Perioada de mercato din iarnă se apropie de final, însă cluburile din Serie A de abia au început să se "încălzească".

După ce s-a scris că Juventus este ca și înțeleasă cu Fiorentina pentru transferul lui Dusan Vlahovic, acum a venit rândul celor de la Inter a să dea și ei o lovitură pe piața transferurilor.

Campioana din sezonul trecut, Inter, nu rămâne impasibilă la ultimele vești din Italia și este gata să facă și ea un transfer foarte bun.

Trupa lui Simone Inzaghi este în negocieri avansate pentru transferul lui Robin Gosens, fundașul stânga al celor de la Atalanta, anunță Fabrizio Romano.

Conform sursei citate, neamțul are ofertă și de la Newcastle, însă ar prefera să rămână în Serie A. Fotbalistul celor de la Atalanta s-a accidentat în startul sezonului și nu a mai evoluat un meci oficial din startul lunii octombrie.

Informațiile din presa italiană vorbesc despre o sumă undeva la 30 de milioane de euro cu tot cu bonusuri. Inter ar fi destinația preferată pentru Gosens și din alt punct de vedere: sistemul de joc. Inzaghi evoluează cu 5 pe linia de fund și asta îi permită neamțului să fie "fundaș-extremă" și să acopere toată banda, la fel ca la Atalanta.

Inter, proprietate a grupului chinez Suning, a informat într-un comunicat că va utiliza o parte din bani şi pentru a rambursa o linie de credit de tip revolving şi a plăti unele comisioane, pe lângă alte cheltuieli. Obligaţiunea a fost emisă graţie acordurilor semnate cu Goldman Sachs şi Rothschild.

O ”obligațiune garantată” este un tip de obligațiune care este garantată prin gajarea unui activ specific ca garanție de către emitentul obligațiunii. În caz de neplată, emitentul trebuie să treacă proprietatea asupra activului asupra deținătorului de obligațiuni.

Inter Milano, lider în Serie A şi campioana en titre, trece printr-o perioadă complicată din punct de vedere financiar, acutizată de pandemia de coronavirus.

În luna mai 2021, Inter a încheiat un acord cu fondul american Oaktree pentru un împrumut de 275 de milioane de euro, sumă care a ajutat clubul să supravieţuiască în următoarele luni. Anul trecut, clubul milanez a cheltuit circa 150 de milioane de euro doar pentru a plăti salariile jucătorilor săi.

Criza economică a forţat clubul Inter să vândă doi dintre cei mai buni jucători în ultimul mercato de vară: belgianul Romelu Lukaku la Chelsea pentru 115 milioane de euro şi marocanul Achraf Hakimi la PSG pentru aproape 70 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: