image
Sursa foto: dse.md

Voluntarii care au ajutat sinistrații exploziei din sectorul Râșcani al capitalei au fost premiați cu mențiuni

Voluntarii care au ajutat sinistrații care au avut de suferit în urma deflagrației de pe bulevardul Moscovei 11/5 din sectorul Rîșcani al Capitalei au fost decorați cu diplome de onoare de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Cu mențiuni din partea autorităților s-au ales 34 de voluntari care au fost implicați în acordarea asistenței oamenilor.

Voluntarii au primit mulțumiri și din partea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale fiind apreciați pentru asistența acordată.

Menționăm că voluntarii și-au adus aportul prin oferirea primului ajutor victimelor imediat după explozie, precum și după deflagrație, prin oferirea bunurilor și a alimentelor sinistraților.

Reamintim că la lichidarea consecințelor exploziei de pe bulevardul Moscovei 11/5 au fost antrenați peste 100 de angajați ai IGSU cu 16 unități de tehnică specială, pe parcursul a cinci zile, timp în care a durat operațiunea de deblocare, căutare și recuperare a victimelor. În această operațiune au fost implicați și angajații MAI.

În urma tragediei și-au pierdut viața 5 persoane, printre care și un copil de doar patru ani și a rănit alți nouă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: