image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Batrâncea, neîncrezător că o familie poate supraviețui cu 3000 de lei; Solicită ANI controlul averii lui Reniță

Socialistul Vlad Batrâncea a declarat azi că la solicitarea sa Autoritatea Națională de Integritate a inițiat controlul averii deputatului Iurie Reniță.

Socialistul a menționat că a examinat conturile în lei și euro ale lui Iurie Reniță și a constatat că acesta înainte de a deveni deputat o perioadă a supraviețuit împreună cu familia doar din pensia de 3000 de lei, iar banii din conturi mult timp au rămas neatinși.

„Până a fi deputat Iurie Reniță cu toată familia s, a trăit cu 3000 de lei pe lună. Este incredibil, având două automobile la întreținere, având de achitat facturi pentru servicii comunale, sumele din cont au rămas aceleași. Nu cred că dânsul e capabil să trăiască doar cu atât. Cum în RM o familie poate trăi cu acești bani având automobile și servicii comunale, de achitat. În mod sigur a avut și alte venituri decât cele declarate” a presupus Batrâncea.

În context deputatul PSRM a îndemnat Autoritatea Națională de Integritate să efectueze „un control obiectiv” al averilor deputatului Iurie Reniță, în special din perioada când acesta nu era deputat.

În cadrul briefingului el a mai declarat că fostul ambasador al Republicii Moldova la București, ar fi ajuns în această funcție pe căi ilegale. Socialistul susține că a sesizat și procuratura în acest sens.

„Ca să fie trimis ambasador Iurie Reniță trebuia să obțină acest grad diplomatic. Cei de la Ministerul de externe împreună cu președintele interimar de atunci, Mihai Ghimpu, i-au luat în calcul, ca stagiu diplomatic, inclusiv anii de facultate, fapt care nu au nimic comun cu experiența diplomatică și cei trei ani în care dânsul a activat la American British Tobacco”, a spus Batrâncea precizând că deocamdată nu a primit niciun răspuns de la PG

Deputatul Iurie Reniță deocamdată nu a comentat aceste acuzații. Iurie Reniță a fost Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Moldova în România în perioada anilor 2010-2015.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: