image
Sursa foto: jurnal.md

Sondaj: Trei partide ar ajunge în Parlament la un eventual scrutin; Maia Sandu și Igor Dodon, preferați de respondenți

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în Parlamentul Republicii Moldova ar accede formațiunile PSRM, PAS și PDM. Cel puțin asta arată răspunsurile respondenților chestionați în cadrul Barometrului de Opinie Publică realizat de iData la solicitarea Institutului pentru Politici Publice.

Sondajul a fost realizat în perioada 7 - 23 decembrie 2019, pe un eșantion de 1187 de persoane și are o marjă de eroare de +/- 3%. Din totalul participanților la sondaj, cei mai mulți au declarat că ar vota cu PSRM - 27%, urmați de PAS cu 17% și PDM - 7%. 

PPDA și Partidul Șor s-ar situa mult sub pargul electoral, cu doar 3% și respectiv 2% din opțiunile de vot. Din totalul persoanelor care au exprimat o opțiune de vot în cadrul BOP 2019, pentru PSRM ar vota - 43%, PAS - 27% PDM - 12%. 

Totodată, Igor Dodon și Maia Sandu sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, arată sondajul Barometrul Opiniei Publice. Igor Dodon este preferat de 38% dintre respondenții sondajului, iar Maia Sandu de 36,5%. Aceștia sunt urmați de Pavel Filip cu 6,7% și Andrei Năstase cu 5.2%.

De menționat că peste 30% din respondenți au refuzat să exprime o opțiune de vot sau au spus că nu știu încă pentru cine ar vota. Datele au fost colectate de compania Date Inteligente.

 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: