image
Sursa foto: Getty Images

Negocierile pentru transferul lui Hazard, îngheţate

Eden Hazard e dorit de mai multă vreme de Real Madrid, însă negocierile nu mai avansează din cauza pretențiilor exagerate ale lui Chelsea. Londonezii consideră că mijlocașul de 27 de ani valorează mai mult decât actualul deținător al recordului în ceea ce privește suma de transfer, Neymar, care a ajuns în august 2017 de la Barcelona la PSG pentru 222 de milioane de euro.

Astfel, Roman Abramovich vrea să bată recordul și cere nici mai mult, nici mai puțin decât 225,14 milioane de euro, echivalentul a 200 de milioane de lire sterline. Deși și-au manifestat de mai mult timp interesul pentru belgian, madrilenii nu ar fi dispuși să ofere o asemenea sumă. În urmă cu câteva zile, preşedintele lui Real Madrid, Florentino Perez, a oferit 130 de milioane de euro pentru transfer, o sumă departe de pretenţiile patronului grupării de pe Stamford Bridge.

Pe de altă parte, Hazard nici nu știe sigur dacă ar vrea să plece, dar nici să stea, deși nu a făcut un secret din dorinţa din copilărie de a ajunge la Real, club pentru care şi-a manifestat simpatia în mai multe rânduri. Mai are doi ani de contract cu Chelsea, dar a refuzat pe moment un nou contract, în care ar câștiga 17,5 milioane de euro pe an.

Hazard a ajuns pe Stamford Bridge în iunie 2012, când Chelsea le-a plătit 35,7 milioane de euro pentru transfer francezilor de la Lille. Belgianul mai are doi ani de contract cu câştigătoarea Cupei Angliei din acest an.

Zilele trecute s-a vorbit și de includerea portarului Courtois în afacere, iar suma totală tot nu s-ar apropia de cât cere Chelsea doar pe Hazard. Cu toate acestea, Courtois e în vacanță și încă nu a dat un răspuns. Portarul se află în ultimul an de contract, iar suma separată de transfer este între 30 și 35 de milioane de euro.

Real Madrid trebuie să se grăbească având în vedere că fereastra de transferuri din Premier League se încheie în acest an pe 9 august, iar Chelsea ar avea nevoie de timp pentru a-i găsi înlocuitor lui Hazard, în cazul în care l-ar vinde pe belgian.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: