image
Sursa foto: Jurnal.md

Seceta afectează RM; Guvernul inițiază un program de asigurare a securității alimentare

Guvernul pregătește un program de asigurare a securității alimentare a Republicii Moldova pentru anul viitor. Unele măsuri ar putea fi implementate începând din această toamnă. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Ion Chicu, după întâlnirea cu președinta Parlamentului Zinaida Greceanâi și șeful statului Igor Dodon.

„Ne îngrijorează în continuare faptul că nu sunt precipitații. Deja faptul că este afectată roada din acest an, este evident. Dar lipsa de precipitații înseamnă probleme mari și pentru anul viitor. La sfârșitul lunii septembrie agricultorii trebuie să semene deja grâul, În condițiile în care nu sunt precipitații de atâtea luni, prelucrarea terenurilor este complicată”, a spus premierul

În context el a anunțat că Guvernul pregătește un program de asigurare a securității alimentare a statului.

„Reieșind din această situație Guvernul pregătește un program pentru anul viitor, astfel încât să asigurăm securitatea alimentară a Republici Moldova. Unele măsuri ar putea fi implementate începând din această toamnă” a precizat Ion Chicu.

Amintim că potrivit datelor prezentate de Ministerul Agriculturiii, seceta și înghețurile din primăvara anului 2020 au afectat peste 215 mii de ha de terenuri agricole, în proporție de 25% în regiunea de nord a Republicii Moldova și până la 60-80% în Centru și Sud.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: