image
Sursa foto: BBC

Poliţia britanică a exclus ancheta penală în cazul interviului acordat de prinţesa Diana în 1995 pentru BBC

Poliţia britanică a exclus ancheta penală în cazul informaţiilor care au stat la baza interviului acordat de prinţesa Diana, în 1995, lui Martin Bashir, reporter BBC.

Un fost angajat al fratelui prinţesei, Earl Spencer, a susţinut că documente false ar fi fost folosite pentru a-i câştiga încrederea Dianei înainte de interviul acordat pentru emisiunea „Panorama”.

Metropolitan Police a transmis joi că a „analizat cu atenţie” corespondenţa care ar fi presupus activităţi ilegale, scrie News.ro.

BBC a demarat o anchetă independentă în urma acuzaţiilor apărute anul trecut.

Earl Spencer a spus în 2020 că Bashir s-a folosit de documente bancare falsificate, care ar fi arătat că doi consilieri de la Curte ar fi fost plătiţi de serviciile de securitate pentru informaţii despre prinţesă.

Un reprezentant legal al lui Alan Waller, care a lucrat pentru Earl Spencer ca şef al securităţii, a depus ulterior o plângere oficială către Met.

Scotland Yard a spus că nu va întreprinde acţiuni suplimentare, informează BBC.

Bashir, în vârstă de 58 de ani, în prezent editor BBC News, se recuperează după ce a suferit o operaţie pe cord şi după Covid-19 şi nu a fost disponibil pentru a comenta acuzaţiile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: