image
Sursa foto: Jurnal TV

„Poftă mare, Chișinău!”: Jurnal TV vă invită cu un promo inedit la cea de-a 8-a ediție a festivalului gastronomic

Pe 14 octombrie, de Hramul capitalei, echipa Jurnal TV vă invită la o nouă ediție a festivalului gastronomic „Poftă mare, Chișinău!”.

Pentru al optulea an consecutiv, de Ziua Orașului Chișinău, Jurnal TV vă spune din nou: „Poftă mare, Chişinău!”. Fiţi gata să participaţi la încă un record gastronomic de proporţii, unde muzica, distracţia şi voia bună merg mână-n mână.

Astfel, pe 14 octombrie 2018, Jurnal TV vă aşteaptă la „Poftă mare, Chişinău!”, de la ora 15:00 până la 17:00, în fața Primăriei capitalei. Postul TV a lansat și un promo inedit prin care anunță marele eveniment.

Toată nebunia a început în 2011. Atunci, Chişinăul a văzut ce înseamnă un show gastronomic de proporţii sută la sută live în mijlocul capitalei. În acel an, Jurnal TV a pregătit o ditamai ciulamaua din 300 de kilograme de ciuperci şi 150 de kilograme de mămăligă. Capodopera culinară a fost savurată de mii de spectatori, iar la sfârşit fetele de la Jurnal TV au jucat cea mai frumoasă horă.

În 2012, Jurnal TV a hotărât să organizeze hramul în stil spaniol, bătând încă un record naţional gastronomic - s-a gătit cea mai mare porţie de paella preparată vreodată în Moldova. Mâncarea tradiţională spaniolă a fost preparată din 95 de kilograme de orez, 100 de kilograme de carne de pui şi 35 de kilograme de creveţi. Peste o mie de oaspeţi s-au înfruptat din câte o porţie. La sfârşit, hramul a fost condimentat cu „El menaito”, un dans spaniol oferit de prezentatorii Jurnal TV.

Cu lingura în mână pe ritmuri italiene ne-a surprins hramul oraşului din 2013. Pentru prepararea celei mai mari porţii de paste bolognese din ţară, Jurnal TV a folosit 100 de kilograme de paste, 80 de kilograme de carne tocată, 30 de litri de ulei, 120 de litri de sos de roşii şi 5 litri de vin. Pentru ca mâncarea să fie condimentată ca la carte, s-au adăugat 5 kilograme de sare, 200 de grame de oregano, 100 de grame de busuioc, 150 de grame de piper şi două kilograme de usturoi. În timp ce aşteptau porţia de paste, spectatorii s-au întrecut la mâncat contracronometru - pentru un plus de adrenalină!

Pe 14 octombrie 2014, postul de televiziune a spus „Guten Tag!” şi v-a invitat la o porţie de currywursti cu sos, din care au gustat chiar şi oaspeţii speciali sosiţi tocmai din Germania.

Pe ritmuri incendiare de samba, înconjuraţi de senzualele dansatoare braziliene ne-am delectat în 2015 cu o feijoada! O mâncare tradiţională braziliană în care fasolea, carnea şi sucul de portocale se amestecă într-un gust excepţional.

În 2016, statuia libertăţii din New York s-a mutat pentru o zi în centrul Chişinăului şi a fost vedetă de hramul oraşului într-un spectacol dedicat Statelor Unite ale Americii. Frank Sinatra, Beyonce, Cher, Marilyn Monroe, Backstret Boys şi multe alte vedete sonore s-au adunat să guste din cea mai mare supă de porumb gătită vreodată.

Iar anul trecut, în ajunul marcării a 100 de ani de la Marea Unire, eveniment care a avut loc pe 1 decembrie 1918, Jurnal TV a sărbătorit în stil tradiţional românesc. La „Poftă mare, Chișinău!” au fost gătite 2.000 de porţii de mici şi mămăligă cu brânză de oi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: