image
Sursa foto: Profimedia

Surpriză imensă la Jocurile Olimpice de iarnă. O dublă medaliată cu aur a ratat complet proba și a izbucnit în lacrimi

Americanca Mikaela Shiffrin (26 de ani), dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a înregistrat un record negative la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

Mikaeka Shiffrin a fost eliminată în prima manşă la slalom, deși era marea favorită a probei.

După doar zece secunde de la startul probei, sportiva din SUA s-a prăbușit pe zăpadă și a început să plângă.

Mikaela Shiffrin, schioare cu 73 de victorii în circuitul mondial de schi alpin, 47 dintre ele la slalom, a fost eliminată în prima manşă, la fel cum s-a întâmplat şi în proba de slalom uriaş, desfăşurată luni.

Este pentru prima dată în mai bine de zece ani când Mikaela Shiffrin nu termină două probe tehnice la rând.

“Mă simt oribil, dar n-o să mă simt oribil pentru totdeauna. Este un moment dificil pentru mine. Vreau să înțeleg ce a mers greșit. Situația de acum mă face să pun la îndoială ultimii 15 ani, tot ce știam despre schi, slalom și mentalitatea de competiție.

Lucrurile se întâmplă atât de repede, nu poți să greșești nici măcar un milimetru. Voi încerca să resetez totul. În același timp, nu știu cum să fac lucrurile mai bine decât atât. Nu am fost niciodată în această situație și nu știu cum să o gestionez”, a spus Mikaela Shiffrin la finalul concursului, citată de The Guardian.

Mikaeka Shiffrin a cucerit aurul olimpic la Soci, în 2014, la slalom, şi la Pyeongchang, în 2018, la slalom uriaş, probele ei preferate. De asemenea, Shiffrin are în palmares un argint olimpic la combinată, în 2018, şi patru titluri mondiale la slalom, pe lângă multe alte medalii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: