image
Sursa foto: digisport.ro

Bottas a fost obligat să-i cedeze victoria lui Hamilton în Marele Premiu al Rusiei: Verstappen, performerul zilei

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Rusiei după o cursă nu prea spectaculoasă.

Britanicul a pierdut un loc în fața lui Sebastian Vettel, după ce neamțul a beneficiat la maximum de primul schimb de pneuri, dar a revenit pe circuit și l-a depășit fără probleme pe rivalul neamț. După ce lucrurile s-au așezat pe circuit, Mercedes i-a ordonat lui Valtteri Bottas să-i cedeze un loc lui Hamilton, iar britanicul s-a impus profitând de intrarea târzie a lui Veratappen la boxe.

Mercedes a obţinut a 5-a victorie din tot atâtea curse găzduite pe circuitul de la Soci.

În turul 25, Mercedes l-a informat pe Bottas că trebuie să-i cedeze poziția secundă lui Hamilton în virajul 13, iar finlandezul s-a conformat pentru a-l avantaja astfel pe coechipierul său în lupta pentru titlul mondial cu Vettel.

În tot acest timp, liderul Verstappen, fara intrare la boxe, a rămas pe circuit cu pneurile soft utilizate încă de la start. În turul 43, Verstappen a efectuat, in cele din urmă, oprirea obligatorie la boxe și a pierdut patru poziții, revenind în cursă pe locul 5, în spatele piloților de la Mercedes și Ferrari. Pornit în cursă de pe locul 19, Max Verstappen a fost performerul zilei şi a încheiat pe locul 5.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: