image
Sursa foto: libertatea.ro

13 morți într-un club din Peru, la o petrecere ilegală: Oamenii s-au călcat în picioare spre ieșire când a venit poliția

13 persoane au murit și alte trei au fost rănite în îmbulzeala creată într-un club de noapte din Lima, Peru, în timp ce petrecăreții încercau să scape de un raid al poliției, relatează CNN.

Poliția a fost chemată la Thomas Restobar din cartierul Los Olivos din Lima sâmbătă seară, pentru a pune punct unei petreceri ilegale, la care au participat peste 120 de persoane.

La vederea agenților, oamenii din club s-au grăbit să iasă, iar în busculada creată, 13 dintre ei au fost călcați în picioare, iar rănile suferite le-au fost fatale. Alți trei, cu răni mai ușoare, au scăpat cu viață. În Peru, regulile anti-COVID sunt severe, sunt interzise petrecerile și adunările și după ora 22.00 nimeni nu mai are voie să iasă din casă fără un motiv serios. Într-o declarație oficială, Ministerul de Interne a raportat că poliția nu a folosit “niciun tip de armă sau gaze lacrimogene” pentru a dispersa mulțimea. Oamenii s-au rănit singuri când au început să fugă de poliție, călcându-se în picioare pe scări.

„Ministerul de Interne regretă profund moartea celor 13 oameni, ca o consecință a iresponsabilității criminale a unui om de afaceri fără scrupule (patronul clubului – n.r.)”, au mai spus oficialii din Peru.

Peru a înregistrat până acum 576.000 de cazuri de COVID-19, iar 27.000 de oameni au murit din cauza noului coronavirus, scrie libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: