image
Sursa foto: jurnal.md

Informații de ultimă oră: 28 de cazuri noi de COVID-19 în Republica Moldova

Încă 28 de cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost înregistrate în Republica Moldova pe parcursul zilei de astăzi, în total 177 de cazuri.

Astăzi au fost procesate 134 de probe noi în rezultat, 28 de cazuri sunt pozitive, aici se regăsesc cele 4 cazuri de la Spitalul Clinic Republican care au supuse testării repetate.

Trei dintre cazuri sunt de import din România, Franța iar alte 25 de cazuri cu transmitere locală din Chișinău, Cahul, Ialoveni, Soroca, Ștefan Vodă, Hânești, Orhei și cazuri noi din regiunea din stînga Nistrului.

25 de pacienți internați la spitalul Toma Ciorbă numai prezintă semne clinice de îmbolnăvire, dar mai rămân a fi internați doarece încă prezintă pericol pentru alți cetățeni, a menționat Dumbrăveanu.

„Astăzia fost semnat un contract pentru echipament de protecție sporită pentru spitalele strategice și asigurarea acestora cu cele necesare. La fel vom asigura cazare medicilor din afara Chișinăului la solicitarea nemijlocită a personalului medical. Și va fi oferit transport pentru medici dar și pentru pacienții care se vor externa și care locuiesc la distanțe mari”, a spus ministra Sănătății în cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

În total la ziua de azi în RM sunt 177 de persoane infectate cu COVID-19.

Informațiile au fost anunțate după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de coronavirusul de tip nou.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: