Breaking News

image
Sursa foto: Profimedia

Mii de oameni au mers într-un sat sărac în speranța că se vor îmbogăți; Guvernul i-a dezamăgit: „Nu sunt diamante”

Acum o lună, un păstor de vite a descoperit în provincia KwaZulu-Natal „pietre prețioase”.

Această descoperire a determinat mii de persoane să se grăbească spre satul KwaHlathi, căutând să se îmbogățească rapid.

După analize, s-a descoperit că pietrele sunt cristale de cuarț, care sunt mult mai puțin valoroase.

„Testele efectuate în mod concludent au arătat că pietrele descoperite în zonă nu sunt diamante”, se arată într-o declarație a guvernului local, informează Aleph News.

Activitatea „minieră” recentă din zona KwaHlathi a scos din nou la lumină provocările sociale și economice cu care se confruntă rezidenții din zonă, a explicat Ravi Pillay, membru al Comisiei Locale pentru Dezvoltare Economică și Turism. „Drumurile și accesul la apă vor fi un punct central pentru planul guvernului de abordare a problemelor. Va fi de asemenea elaborat un plan de reabilitare a terenului care a fost săpat de locuitori”, a spus el.

„Consiliul pentru Geoștiință, în colaborare cu diferite părți interesate, va institui un program de cartografiere geologică pentru a înțelege în continuare orice alte resurse potențiale care ar putea avansa dezvoltarea socio-economică în KwaHlathi. Sunt necesare studii geologice ample, la scară regională, pentru a investiga posibilitățile resurselor de apă subterană, precum și orice alte litologii care ar putea găzdui alte resurse naturale care ar putea contribui la dezvoltarea locală și la economia provinciei”, a mai declarat Pillay.

comentarii: